Pidän myös sivutoimisesti viinitastingeja. Vain maa ja taivas rajana (ehkä myös Varsinais-Suomi), kunhan pysytään jollain tavalla viinirypäleissä. Ota yhteys sähköpostitse: eve@sipsiajasamppanjaa.fi niin kehitetään tarpeisiisi sopiva kattaus.

Yksi henkilokohtainen ambitioni on sokkopruuvaus ja muutenkin kaikenlainen yllätyksellisyys. Kerron viineistä jokaisen kuulijakunnan tietämystasoa mukaillen, tietää ei siis tarvitse etukäteen yhtään mitään. Tavoitteena on löytää uusia elämyksiä lähtötasosta riippumatta ja sytyttää intohimo viineihin, jollei se jo aiemmin ole syttynyt.

Tastingiin on hyvä varata leipää neutralisoimaan makuja viinien välissä. Muutenkin toki leipä lisukkeineen on usein paras kyytipoika viinille. Pane e vino.

Libanonilainen Chateau Musar 2000 oli huippu, harmi kun toisessa säilömässäni oli korkkivika. Ehkä yksi unohtumattomin tasting, johon olen itse osallistunut, on kymmenen eri vuosikerran Musar-tasting.

Jos haluat investoida nelisenkymppiä johonkin hyvään viinin, suosittelen Chateau Musaria. Sopii niin ranskalaistyylistä klassikkoa kuin eksoottisia elämyksiä kaipaavan nauttijan pöytään.

Jos haluat pitää oman kotitastingin, kannattaa valita ainakin kaksi tuotetta, mielellään kolme. Pieniä pulloja ostamalla helposti enemmänkin. Esim. sama rypäle kolmesta eri maasta, jopa maanosasta. Nykyisin samaa rypälettä voi saada jopa rosé- , valko-, kuohu- ja punaviininä! Myös maateema on kiva ja usein myös yllättävä. Esim. ranskalaista ruokaa ja viinit Ranskan eri viinialueelta, jotka ovat aivan erilaisia keskenään. Vaihtoehtoisesti voi valita viinit tietyn ruoan tai juhlan ympärille. Sokkoa ei voi leikkiä itsensä kanssa, mutta isommalla porukalla se on hauska ja ammattilaisillekin kiehtova tapa saada uusia viinielämyksiä!