Äkkilähtö Playa del Raisioon

Pitääkö huolestua, kun äkkilähtö Playa del Raisioon mattopyykille ylittää blogikirjoituskynnyksen? Ei suinkaan, vaikka Raisiosta onkin kysymys. Tämä Raision kuuluisa soraranta, jolta saattaa tähyillä Meyerin telakalle, on nykyisin jenkki- tai kanariatyylinen beach loistoristelijällä.

Olen käynyt täällä ennenkin pesemässä mattoja (ja tutkimassa nyt jo purettuja autiotaloja). Matonpesupaikka on hyvä vesivessoineen päivineen. Juhannuksena paikalla ei ollut juuri ketään, mutta viime viikolla sitäkin enemmän. Uudistetun pyykkäyselämyksen äärellä voi jäädä samalla reissulla syömään rantabaariin ja pulikoimaan virkistävän viileässä merivedessä. Vaihtoehtoisesti voi talsia Timalipolulla, josta avautuu varsin ehyt varsinaissuomalainen rantamaisema Nesteen muinaisine työsuhdeasuntoineen.

Alueen toinen todellisuus, joka kannattaa käydä katsastamassa.
Muinaisten ruokakauppojen karu kohtalo. Tästäkin voisin kirjoittaa erillisen jutun, jos jaksaisin, sillä olen käynyt kuvaamassa vanhoja liiketiloja pitkin kesää. Viimeksi Littoisten Verkavalintaa, josta ehdin muinoin ennen sulkemista ostaa ehkä viimeisen leivinjauheen.

Palataan nyt kuitenkin itse Playa del Raisioon. En keksi toista matonpesupaikkaa Suomessa, jossa on näin ainutlaatuinen maisema. Mitä teemme sitten, kun loistoristeilijä suuntaa Karibialle? Onneksi sentään rantabaari ja -bileet jäävät jäljelle. Saatoin lupautua ensi kesänä mukaan!

Kyllä Birra Moretti maistui matonpesu-urakan vol 2 jälkeen. Vanhassa puutalossa räsymattoja riittää, joten pesurumbasta voi palkita itsensä huurteisella oluella. Kuvassa myös 13 euron lounashintaan kuuluva alkusalaatti. Erinomainen makeahko balsamicokastike!

Yllätyin toden teolla, miten tasokkaan lounaan Playa del Raision rantabaarista sai. Juuri kun olin ajatellut keventää ruokavaliota, valitsin kanasalaatin sijaan Black Angus-hampurilaisen aurajuustolla, punasipulilla, aiolilla ja ranskalaislla. Aivan erinomaisen laadukas burgerielämys!

Ravintolan takana häärii yrittäjäpariskunta Söderlund. Muistankin vaikuttaneeni muinoin samoilla kotitaloustunneilla nykyisen kokin Jessen kanssa. Ikinä ei tiedä, minne peruskoulun silakkapihveistä ja pipareista päätyy! No, olen tykännyt myös muista pitopalvelun ruoista, joten en ihmettele, että burgerikin maistui.

Mehevä, juuri täydellisen medium plus-paistettu pihvi oli herkullinen. Teki tiukkaa jaksaa syödä kaikki matonpesurehkinnästä huolimatta, mutta todellakin halusi ahtaa itseensä loputkin.

Playa del Raision rantabaarista saa burgereiden lisäksi myös salaatteja ja hot wingsejä. Ei niitä kaikkialta saatavia, vaan omilla kastikkeilla. Katsoinkin seuralaisen annosta, että tämä pitää ottaa seuraavaksi.

Näihin voi ostaa kyytipojaksi vaikka bataattiranskalaiset tai muuta lisuketta.

Viinilista ei ollut Playa del Raisiossa mitenkään hulppea, mutta asiansa ajava ja rantabaariin sopiva. Samppanjaakin oli saatavilla, eikä se ollut mikään yleisin valinta. Unohdin nyt kuitenkin, mikä se oli. Arvoin burgerille chileläistä Pinot Noiria, mutta kuumuudessa ja rasvamätössä olut toimi paremmin.

Muutenkin olen heinäkuussa juonut eniten alkoholitonta olutta, mitä tämä kuvan Birra Moretti ei siis ollut. Yksi suosikkini holittomista on Koffin Crisp, koska se on hyvä, kotimainen ja edullinen. Ulkolaisista San Miguelin Tostada on myös päätynyt aika usein ostoskoriin. Se olisi varmasti hyvä burgerille. Tarjolla baarissa oli tummaa Krusovicea, jonka alkoholisuus on maltillinen, mutta joskus pullokoko 0,5l on liikaa.

Hyvä vaihtoehto on myös helpoksi tehty piknik koko rannan laajuisesti käryävällä metwurstileivällä. Mutta parempi syömispaikka tämä on kuin helteinen bussi! Lentopalloa voivat pelata muutkin kuin mauno koivistot.

Ehdottomasti tulen vielä kolmannen kerran tänä kesänä Playaan, nyt ensisijaisesti syöminkien takia. Toki, voisihan siihen yhdistää pienen Raisionlahden sulattelulenkin. Paikalta pääsee kätevästi Timalipolun lisäksi noin viiden kilometrin järvenympärysreitin, olisiko se ollut Uikkupolku. Siellä on myös lintubongarien suosiossa oleva lintutorni. Kohta Raisio varmaan jo maksaa minulle somevaikuttajarahaa. Jollei, sähköpostiin voi lahjoittaa!

Juttu leviäisi vaarallisesti työpaikalta löydettyy Reilusti Raisio -kirjaan 1990-luvulta, ellen vaihtaisi aihetta kesän muihin juttuihin. Niin harvoin kun tänne jaksan kirjoitella. Olin ladannut tänne jo kuvia uusista makukokeiluista ja muista ravintoloista, sekä toki heinäkuussa juomistani viineistä niin ikään. Mutta pidetään kerrankin juttu lyhyenä ja annetaan nyt kunnia vain meidän kaikkien Raisiolle. Yritän kirjoittaa uudestaan kohtapuoliin, ettei homma taas jää.

Oletko sinä jo ottanut äkkilähdön Playa del Raisioon? Mitä pidit?

Heinäkuun hellintää kaikille lukijoille!

Arvatkaa tuliko tämän kuvan jälkeen rankkasade.

Entinen ammattilainen, nykyinen hifistelijä.
Yhteydenotot:
eve@sipsiajasamppanjaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *